Power Yoga

11._Downward-Facing-Dog-houding_3x

Power Yoga is een zeer dynamische en uitdagende, energieke vorm van yoga. Bij Power Yoga worden de klassieke yogahoudingen achter elkaar in een vrij pittig tempo uitgevoerd. Hierdoor ontstaat een aaneengeschakelde vloeiende serie dynamische bewegingen. In combinatie met een rustige, diepe ademhaling is het een totale lichaamsbeoefening gebaseerd op kracht, souplesse, uithoudingsvermogen en evenwicht.
Door met enige regelmaat aan Power Yoga te doen zullen er al snel diverse verbeteringen optreden. Zo wordt je lichaam al vrij snel leniger en krachtiger, verbetert je lichaamshouding en krijg je meer energie. Korte, verkrampte spieren worden langer en door de diepe ademhalingen maak je ruimte in het lichaam. Ook als je met veel onrust kampt kan deze vorm van yoga goed helpen om 'uit je hoofd en in je lijf' te komen omdat de voortdurende focus op adem en beweging de aandacht gemakkelijk in het nu brengt......meer innerlijke rust. Het is een weldaad voor je lichaam en je geest! Na de inspanning is er aan het einde van de les ruimte voor verstilling en een ontspanningsoefening.
Power Yoga verlegt je grenzen, het is een fysieke uitdaging! Power Yoga is pittig maar toch kan bijna iedereen er aan mee doen. Men kan op elk moment, het hele jaar door, bij de lessen instromen. Het is niet noodzakelijk om eerst een basiscursus te volgen; alle houdingen kunnen worden aangepast, zodat je binnen je eigen mogelijkheden oefent.

Pablo Montoya geeft Power yogalessen op verschillende tijdstippen en dagen van de week.

Kijkhiervoor een overzicht van alle lessen.

Bel, óf stuur een sms óf 'WhatsApp' bericht voor een gratis proefles Power Yoga: 06 - 2295 0381

.

.

Vinyasa Flow

Vinyasa** Flow is ontstaan uit de Power Yoga en heeft dus veel overeenkomsten met deze stijl. Het is óók een krachtige en dynamische vorm van yoga waarbij de houdingen worden uitgevoerd op het 'vloeiende' ritme van een actieve ademhaling, gecombineerd met het gebruik van de 'core' spieren. Hierdoor ontstaat er een 'flow' van bewegingen, wat zowel zorgt voor dynamiek als voor geestelijke rust.

1._Yogales

Net als Power Yoga kan het een intensieve les zijn met

dynamische bewegingen, maar ook kan de les rustige momenten hebben waar even aandacht op het innerlijk en lichamelijk beleving wordt besteed.

Vinasa Flow is een yogastijl waar, alhoewel fysiek uitdagend, bijna iedereen aan mee kan doen.

Let er wél op dat je geen beperkende fysieke klachten hebt alvorens je aan mee wil doen met Vinyasa Flow. Altijd van te voren enige mogelijke klachten aan de docent(e) melden.

De voordelen van Vinyasa Flow zijn vergelijkbaar met die van Power Yoga.

.

Pablo Montoya geeft Vinyasa Flow lessen op verschillende tijdstippen en dagen van de week. Hij maakt ook een onderscheid tussen Vinyasa Flow (met een vergelijkbaar tempo en intensiteit als Power Yoga), en de SLOW Vinyasa Flow, (met een wat rustiger maar toch intense ervaring van de yogahoudingen)

Kijkhiervoor een overzicht van alle lessen.

Bel, óf stuur een sms óf 'WhatsApp' bericht voor een gratis proefles Vinyasa Flow: 06 - 2295 0381

.

Deze dynamische stijlen van Yoga zijn ook zeer geschikt voor sporters die hun lenigheid en coördinatie willen verbeteren.

Power Yoga en Vinyasa Flow hebben beide eendiepe uitwerking op het lichaam en geest.

Door de bewuste en gecoördineerde bewegingen, samen met de toegepaste ademhalingstechnieken én bewust gebruik en versterking van de ‘core’ spieren zullen sportprestaties aanzienlijk verbeteren.

.

** - "Vinyasa" betekent ‘een op de adem gesynchroniseerde beweging’.

.


BASISCURSUSSEN POWER YOGA & VINYASA FLOW

Montoyoga biedt basiscursussen Power yoga & Vinyasa Flow aan.

Een cursus bestaat uit 8 lessen, 5basislessen van 90 minuten waarin alle basisprincipes (houding, ademhaling, gebruik van de 'core' spieren en oefenen van de reeks dynamische Yoga houdingen) worden behandeld, én 3 normale lessen van 60 minuten. Deelname met de normale lessen wordt gestart in week 3 en week 4 van de cursus, nadat tenminste les 1 en 2 van de basislessen achter de rug zijn. Dit om gericht deelname te kunnen nemen met de normale lessen en de in de basislessen beoefende technieken te kunnen toepassen.

Omdat Power Yoga & Vinyasa Flow dicht bij elkaar liggen qua stijl, is deze basiscursus geschikt als voorbereiding voor de vaste lessen in deze dynamische Yogastijlen.

De basiscursus is ook geschikt voor diegene die al wat ervaring hebben met Power Yoga en/of Vinyasa Flow maar willen ook graag de basistechnieken opfrissen na een lange tijd pauseren met yogalessen.

De cursussen kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven worden.

Verdere informatie over deze basiscursussen (lestijden, locatie en kosten) en een totaal overzicht van alle aangeboden lessen van Ingeborg en Pablo vindt u bij de 'Praktische Informatie' pagina.

Kijk hier voor het lesrooster

Voor basiscursus aanmeldingen bel, óf stuur een sms óf 'WhatsApp' bericht naar: 06 - 2295 0381

.

.

Eerstvolgende BASISCURSUS Power Yoga / Vinyasa Flow:

.

ZONDAGOCHTEND BASISCURSUS: (Meld je nu aan!! ...maximaal 8 deelnemers per groep )

Op 23 septemberstart de volgende ZONDAGochtend basiscursus(8:45 - 10:15)

inYOGASTUDIOBARENDRECHTaan deMiddenbaan 105B.

De 5basislessen(en 3 extra oefenlessen) worden gegeven op:

23 & 30 september, 7, 14 & 28 oktober 2018.

.

.

MELD JE AAN voor het vol zit!!

Er zijn een maximum van 10 plaatsen beschikbaar per basiscursus.

.

Het is ook mogelijk, in overleg met de docent, om een evt. gemiste basisles in te halen bij de andere basisgroep, zodat je de volledig 5 basislessen in volgorde kan benutten.

.

Meld je snel aan! Er is plaats voor een maximum van 10 personen per basisgroep.

Er wordt gewerkt met kleine groepen om zoveel mogelijk persoonlijk aandacht te kunnen geven.


.

Voor meer informatie bel 0180 - 612277 óf stuur een sms óf 'WhatsApp' bericht naar: 06 - 2295 0381

óf stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  en/óf Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.