Praktische informatie

VAKANTIES 2017 - 2018

Herfst

Kerst

Voorjaar

Pasen (incl. goede vrijdag)

Meivakantie (inc. Kon.dag)

Hemelvaart

Pinksteren

Zomervakantie (zomerstop)

20 oktober t/m 28 oktober

22 december t/m 6 januari

23 februari t/m 3 maart

20 t/m 22 april (*)

23 april t/m 5 mei

30 mei t/m 1 juni (*)

8 t/m 10 juni (*)

15 juli t/m 17 augustus (**)

De laatste les is medio juli 2019, tussen 15 juli en 17 augustus 2019 is er zomerstop. De laatste twee weken van augustus zijn er losse workshops en een aangepast zomerrooster. 18 augustus 2019 beginnen de lessen conform het normale lesrooster.

.

(*) Tijdens Pasen, Hemelvaart en Pinksteren wordt in overleg met de docent(e) besloten of de les wel of niet doorgaat.

(**) Tegen het eind van het seizoen (de 2 lessen in juli) kan het voorkomen dat bepaalde lessen worden samengevoegd of zelfs stopgezet omdat er eind juni al op veel vakantiegangers zijn.

Tijdens de genoemde schoolvakanties vinden er geen lessen plaats (tenzij anders met de docent(e) afgesproken). Het lesgeld is zo bepaald dat er tijdens de zomerstop niet wordt doorbetaald. (Abonnees betalen dan één maandcontributie voor juli én augustus en krijgt dus 2x lessen in juli en 2x lessen in augustus.) Verzuimde lessen kunnen na overleg ingehaald worden, maar worden niet vergoed.

Een eertse proefles bij de vaste groepen van Relax Yoga, Power Yoga en/of Flow Yoga wordt aanbevolen en is altijdgratis.

Graag van te voren aanmelden voor een proefles.  Kijk hier voor het lesrooster

KLEDING
RELAX YOGA: Draag gemakkelijk zittende kleding. Neem een dikke deken, een slaapzak of een matje mee om op te liggen.

POWER YOGA & FLOW YOGA: Draag gemakkelijk zittende sportkleding. Wij oefenen op blote voeten op speciale sticky yogamats. Er zijn voldoende yogamatten aanwezig, maar aangeraden wordt om t.z.t (om hygiënische redenen) een eigen yogamat aan te schaffen. Deze kunnen bij Montoyoga besteld worden. Deelnemers aan de beginnerscursussen krijgen een speciale korting op de prijs van de sticky yogamats gedurende de loop van de cursus. (zie algemene voorwaarden hieronder)

Als het warm is wat water meebrengen, als het koud is iets om over je heen te trekken voor de ontspanning aan het eind.
Kom niet met een volle maag, bij voorkeur 2 uur voor de les niets meer eten.

OPZEGGEN (voor abonnees)
Het opzegtermijn voor een FLEX maandabonnement en voor 
een VAST jaarabonnement

bedraagt ÉÉN maand.

(Lees a.u.b. Artikel 1: DEELNAME/OPZEGGING in de Algemene Voorwaarden Montoyoga (2018) hieronder)

LESGELD (MET ABONNEMENT)

FLEX maand abonnement:
Het lesgeld 
voor een FLEX maandabonnement voor Relax, Power/Flow Yoga bedraagt € 39,00 * per maand, gebaseerd op één wekelijkse les van een uur, contant te betalen op de eerste les van de betreffende maand, óf door overmaking op ABN-AMRO bankrekening nr: NL 37 ABNA 0440370000 t.n.v. I. Montoya te Barendrecht, onder vermelding van RELAX óf POWER /FLOW,  MAAND + NAAM. 

Wij ontvangen graag de maandcontributie vooraf, in de eerste week van elke maand.


VAST jaarabonnement:

Het lesgeld voor een VAST jaarabonnement voor Relax, Power/Flow Yoga (met speciale EARLY BIRD korting tot 31/1/2018) bedraagt € 374,00 * (éénmalige korting van €55,-)

Vanaf 1/2/2017 bedraagt het lesgeld voor een VAST jaarabonnement voor Relax, Power/Flow Yoga € 385,00 *. 

(éénmalige korting van €44,-)

Wij onvangen deze éénmalige betaling vooraf in de eerste maand van je abonnement, via een overboeking naar de boven genoemde bankrekening onder vermelding van RELAX, óf POWER/FLOW, JAAR + NAAM.

.

LESGELD (ZONDER ABONNEMENT)

Het is óók mogelijk om losse lessen te volgen zonder abonnement voor Relax, Power en Flow Yoga. Per losse les zonder abonnement zijn de kosten € 14,00 * contant af te rekenen met de desbetreffende docent(e) aan het begin van de les.

.

BASISCURSUSSEN POWER & VINYASA FLOW YOGA

Het cursusgeld voor een 5 weken cursus (Power Yoga / Vinyasa Flow) bedraagt € 90,00 * gebaseerd op 5 maal een wekelijkse basisles van 90 minuten én 3 maal gerichte deelname aan de wekelijkse normale (oefenlessen) lessen van 60 minuten.

Men krijgt een totaal van 10,5 uur lessen gedurende de 5/6 weken cursus.

 

Als je al ervaring hebt met (dynamische) yoga raden we je aan om een gratis proefles te volgen in een van onze normale lessen om deze stijl van yoga zélf te kunnen ervaren, en hierna, in overleg met de docent(e) een goede overweging maken of een basiscursus van toegevoegde waarde voor je zou kunnen zijn.

 

Overboeking van de eerste betaling van € 20,00 zal gelijk je aanmelding én je plaats in de basiscursus bevestigen/reserveren.

 

Betaling van het resterende cursusgeld dient contant plaats te vinden voor het begin van de 2e les van de cursus.

Het is ook mogelijk het bedrag over te boeken op ABN-AMRO bankrekening nummer: NL 37 ABNA 0440370000 t.n.v. I. Montoya te Barendrecht, onder vermelding van BASISCURSUS + je NAAM.

 .

Ná het voltooien van een basiscursus kan men met voldoende kennis van en ervaring met de basistechnieken en oefeningen, instromen bij de normale Power Yoga lessen en/of de Vinyasa Flow en Slow Flow Yoga lessen.

.

Voor een overzicht van alle lessen en de geplande basiscursussen Power en Flow Yoga klik hier 

.

(* betreft tarieven vanaf 1/1/2018)

*


BELANGRIJK ADVIES

  • Verwacht van yoga geen wonderen!

  • Yoga kan veel voor je doen, echter de eerste resultaten merkt je pas ná 3 tot 6 maanden, De ontspannende uitwerking is wel meestal direct ná een les waarneembaar.

  • Yoga werkt in op de diepere bewustzijnslagen, en dit kan soms weerstand geven omdat het je laat inzien hoe je nu met je lichaam of geest omgaat.

  • Geef jezelf daarom de tijd om aan de docent(e), stijl van yoga en lesopbouw te wennen, zodat je yoga je eigen kunt maken.

  • Stel je er op in dat je je doel alleen kunt behalen, zonder er een tijdslimiet aan te koppelen, anders zal yoga voor je niet het gewenste resultaat bieden.

  • Yoga garandeert géén oplossingen voor bestaande mentale, psychische of lichamelijke klachten, echter kan wel veel voor je betekenen als ondersteuning van o.a. behandelingen vanuit de reguliere geneeskunde.

  • De positieve werking van Yoga is wetenschappelijk bewezen, 'google' maar eens!

.

Wees lief voor jezelf wanneer je yoga beoefent. Ga langzaam, vooral in het begin, en luister goed naar je lichaam, en de grenzen die je lichaam je aangeeft. Je lichaam weet wat het kan doen, en wat niet! Als het "stop" zegt dan stoppen! Niets forceren!

Let dus goed op je eigen grenzen. Yoga is géén wedstrijd. Vergelijk jezelf niet met andere deelnemers en ook niet met je docent(e). Je bent waar je nu bent. Accepteer dat dit je uitgangspunt is zonder te veel verwachtingen in je hoofd te hebben. Met te veel verwachtingen van jezelf kan je alleen maar teleurgesteld raken. Met geduld en continuïteit in je inzet en tijd zal je lichaam er aan wennen en transformeren.

Je wint géén punten voor het exact nadoen van een afbeelding in een boek (of op een website). Als je te hard gaat, forceer je het en zal je er waarschijnlijk niet van genieten, en je kunt jezelf blesseren.

Langzaam opbouwen van kracht en flexibiliteit zal je beter motiveren. Gebruik ook boeken, video's en websites om je klassikale instructies aan te vullen. Als je regelmatig oefent, zul je sneller verbetering zien en voelen, en niet alleen fysieke verbetering, maar óók emotionele en mentale.Voor meer informatie bel, óf stuur een sms óf een 'WhatsApp' bericht naar: 06 - 2191 3399 óf 06 - 2295 0381

.

.

Kvk Nr. 53419324

Btw Nr. NL8508.73.5735B01

_________________________________________________________________________________________

.

A L G E M E N E  V O O R W A A R D E N  -   2 0 1 7

.

Artikel 1: DEELNAME/OPZEGGING
(1.1) Deelname aan de lessen van Yogastudio Barendrecht (MONTOYOGA) betekent akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden.
(1.2) Deelnemers aan de Yogalessen met een FLEX maandelijks abonnement hebben 1 maand opzegtermijn.

(1.3) Deelnemers aan de Yogalessen met een VAST jaar abonnement hebben 1 maand opzegtermijn.
(1.4) Opzegging dient schriftelijk/per e-mail te worden gedaan, vóór het aanvangende opzegtermijn.

(1.5) Opzegging aan het eind van elk seizoen (medio augustus t/m medio juli van het jaar daarop) dient uiterlijk in de maand juni gedaan te worden, als men van plan is ná de zomerpauze niet meer deel te willen nemen aan de lessen van het volgende seizoen.

 

Speciale omstandigheden:

(1.6) Onder speciale omstandigheden van langdurige ziekte/blessure van deelnemers met een FLEX maandelijkse abonnement kan in overleg met de docent(e) een ‘pauze’ van één of meerdere maanden afgesproken worden.

Er wordt wél verzocht om de betaling van het maand ‘opzegtermijn’ te voldoen.

Zodra men hersteld is en terug wil keren naar de lessen wordt het FLEX maandelijkse abonnement herstart en de eerst volgende maandcontributie wordt niet in rekening gebracht.

(1.7) Onder speciale omstandigheden van langdurige ziekte/blessure van deelnemers met een VAST jaar abonnement kan in overleg met de docent(e) een ‘pauze’ van één of meerdere maanden afgesproken worden.

Het VASTE jaar abonnement word dan op ‘pauze’ gezet voor een maximum van de resterende maanden van het lopend abonnement tot een maximum van 10 maanden. 

Zodra men hersteld is en terug wil keren naar de lessen wordt het resterende jaar abonnement herstart, en kan genoten worden van lessen zonder enige extra kosten tot het voltooien van de resterende maanden van het VASTE jaar abonnement.

 

Artikel 2: LICHAMELIJKE/GEESTELIJKE KLACHTEN
(2.1) U dient voor aanvang van de les lichamelijke en/of geestelijke klachten te melden aan de docent(e). Zodat hij/zij hiermee rekening kan houden in de lessen.
Hiervoor dient het inschrijfformulier ingevuld te worden vóór het begin van de maandelijkse lessen, basiscursussen en/of Workshops.
(2.2) Deelname aan de lessen bij Yogastudio Barendrecht (MONTOYOGA) is voor eigen risico.
(2.3) De docent(e) kan na een aanzienlijke periode overwegen een deelnemer te weigeren, wanneer deze een medische of psychische aandoening heeft, die de docent(e) gedurende de les niet of onvoldoende kan begeleiden.
.
LET OP: YOGA VERVANGT GEEN REGULIERE GENEESWIJZE, DOCH KAN WEL WAARDEVOLLE FYSIEKE EN GEESTELIJKE ONDERSTEUNING BIEDEN DIE DE REGULIERE BEHANDELINGEN KAN AANVULLEN!
.
Artikel 3: SCHADE/DIEFSTAL
(3.1)  MONTOYOGA kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade/diefstal of opgelopen letsel van de leerling. Waardevolle spullen geeft u af bij de docent(e) vóór aanvang van de les.
.
Artikel 4: AFWEZIGHEID DOCENT(E)
(4.1) Indien de docent(e) verhinderd is les te geven, zorgt hij/zij tijdig voor inval en/óf een EXTRA les ter compensatie van de gemiste les, waarover u van te voren wordt geïnformeerd.
(4.2) Bij onverwacht uitvallen van lessen door noodomstandigheden op de lesdag zelf (zoals o.a. ziekte) meldt de docente dit door u per mail en/of via SMS/WhatsApp op de hoogte te brengen, zorg s.v.p. ervoor dat u altijd uw mobiele telefoon checkt alvorens u vertrekt naar de yogales.

 

(Let op: Als u gebruikt maakt van Whatsapp berichten, zorg ervoor dat u de telefoonnummer(s) van de docente(n) opgeslagen hebt in uw contactlijsten zodat uw eventuele Whatsapp ‘Broadcasts’ kan ontvangen/lezen.)


(4.3) Bij uitval van de les door bovenstaande omstandigheden, wordt de mogelijkheid geboden om de les te laten inhalen op een andere (EXTRA) lesdag naar keuze (afhankelijk van beschikbaarheid).

Artikel 5: AFWEZIGHEID DEELNEMER
(5.1) Inhaallessen mogelijk op andere lesdagen, binnen 60 dagen, mits van te voren afgesproken en het groepsaantal het toelaat.
(5.2) Wanneer geen lessen worden aangeboden door schoolvakantie óf feestdagen kunt u deze niet-gegeven lessen ook helaas niet inhalen.
(5.3) Restitutie is niet mogelijk bij gemiste lessen door de deelnemer.
(5.4) Graag bij afwezigheid afmelden per sms/Whatsapp bericht [vraag het mobiele nummer van uw docent(e)] óf via e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. en/óf Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
.
Artikel 6: VAKANTIES
(6.1) Er vinden geen lessen plaats op feestdagen en in schoolvakanties. [tenzij anders is afgesproken met de desbetreffende docent(e)].
(6.2) Lesvrije dagen staan op de website (én op het studio notitiebord vermeld)

Ga naar http://www.montoyoga.nl/new/praktische-informatie

.
(6.3) ZOMERVAKANTIE.
In de langere zomervakanties zal MONTOYOGA een tijdelijke zomerrooster introduceren en Yogastudio Barendrecht zal een aantal (maximaal 5) weken sluiten.
U wordt tijdig geïnformeerd over de planning.


Artikel 7: PROEFLESSEN
(7.1) Het is mogelijk om eenmalig GRATIS proefles te volgen bij een van de vaste yogagroepen, in overleg met de docent(e). (Relax Yoga, Power Yoga en/of Vinyasa Flow )
(7.2) Het doel van een gratis proefles is om een nieuwe deelnemer een indruk te geven van het verloop van de les, en om de docent(e) een indruk te geven van de conditie/niveau van de deelnemer.
(7.3) Ná de proefles Relax Yoga is het mogelijk, na overleg met de docent(e), om verder te gaan met de lessen bij de vaste yogagroepen.
(7.4) Ná de proefles Power Yoga en/of Vinyasa Flow zal in overleg met de docent(e) besloten worden of er een basiscursus wenselijk is vóór het volgen van de vaste lessen.


Artikel 8: BETALING
(8.1) Om uw plaats te reserveren in een van onze basiscursussen betaalt u een los bedrag van €20,00* 
Het resterende bedrag van het cursusgeld betaalt u voor aanvang van de 2e basiscursus les .
(8.2) Bij aanvang van een workshop dient u vooraf het begin van de workshop het afgesproken contributiebedrag aan de docent(e) te betalen.
(8.3) Bij aanvang van een normale vaste Relax, Power en/of Flow Yoga les met het FLEX maandelijkse abonnement betaalt u de maandcontributie van €39,-* voor 1 les per week. (60 min lesduur)

(8.4) Bij de FLEX maandelijkse abonnement dient u maandelijks in de 1e week van elke maand de contributie, óf contant te betalen, óf over te maken op het volgende banknummer: NL37 ABNA 04 40 37 00 00 t.n.v. I. Montoya te Barendrecht, o.v.v. YOGASTIJL + MAAND + NAAM

(8.5) SPECIALE EARLY BIRD KORTING TOT 31 januari 2018: Bij aanvang van een normale vaste Relax, Power en/of Flow Yoga les met het VASTE jaar abonnement betaalt u het hele jaar een éénmalig bedrag (met jaarkorting) van €374,-* voor 1 les per week. (60 min lesduur) .

(Dus het toepassing van een jaarkorting van €55,00* )


(8.6) VANAF 1 februari 2018: Bij aanvang van een normale vaste Relax, Power en/of Flow Yoga les met het VASTE jaar abonnement betaalt u het hele jaar een éénmalig bedrag (met jaarkorting) van €385,-* voor 1 les per week. (60 min lesduur) .

(Dus het toepassing van een jaarkorting van €44,00* )


 

(zie ook artikel 10.2 voor de EXTRA (gezins)korting op het VASTE jaar abonnement)


(8.7) Om van deze jaarkorting te mogen genieten, dient u het hele (jaar)bedrag éénmalig over te maken op het volgende banknummer: NL37 ABNA 04 40 37 00 00 t.n.v. I. Montoya te Barendrecht, o.v.v. YOGASTIJL + JAAR + NAAM.

Zodra wij uw jaaroverboeking hebben ontvangen begint uw jaarabonnement.

 

Artikel 9: (Bijzonder omstandigheden) BETALING

 (9.1) Losse les ZONDER Abonnement:

Als men GEEN abonnement wilt nemen (óf een lopend abonnement wil stopzetten, maar wil blijven deelnemen) kan men losse lessen (blijven) volgen bij yogastudio Barendrecht.

 

In dit geval, (zonder de normale doorlopende betaal- en opzegtermijnverplichtingen van een abonnement) zijn de losse lessen wél duurder omdat men niet is verbonden aan onze abonnement voorwaarden.

Het bedrag van deze losse lessen zonder abonnement is €14,00* per les, contant af te rekenen met de docent(e) aan het begin van elke les.

Artikel 10: TARIEF KORTINGEN

(10.1) Meerdere lessen per week: (voor abonnees/ leden)
Deelnemers/Abonnees die VAST 2 lessen per week willen volgen krijgen maandelijks een korting van €8,00*.

Abonnement zal dan €70,00* per maand worden. (= €8,75 * per les)

Voor VASTE deelname aan 3 lessen per week is het maandelijkse abonnement €84,00* (€7.00* per les)

Men kan ook kiezen om deel te nemen aan meerdere soorten yogalessen per week. (bijvoorbeeld; 1 keer Power yoga en 1 keer Relax yoga.) De bovengenoemde kortingen zijn dan ook hier van toepassing.


(10.2) Gezinskorting:
Doen meerderen in uw gezin (woonachtig op hetzelfde adres) mee aan yogalessen bij MONTOYOGA en jullie hebben een FLEX maandelijkse abonnement afgesloten, dan krijgt elke deelnemer €3,00* korting op de maand contributie.

Dan betaalt elke (gezins) deelnemer een maandelijkse bedrag van €36,00 *

Doen meerderen in uw gezin (woonachtig op hetzelfde adres) mee aan yogalessen bij MONTOYOGA en jullie hebben een VAST jaar abonnement afgesloten, dan krijgt elke deelnemer €25,00* EXTRA korting op het speciale jaarbedrag van € 385,00. Dan betaalt elke (gezins) deelnemer een éénmalig jaarbedrag van €360,00 *


Let op: Als meerdere kortingen van toepassing zijn, dan geldt alleen de hoogste korting. (Dus, niet cumulatief)
.
(10.3) Productkorting tijdens de Basiscursus:
Deelnemers van de basiscursussen hebben recht op kortingen op het aanschaffen van yogaproducten aangeboden door Montoyoga. De aangeboden kortingen (door de docent(e) vermeld aan het begin van de cursus) zijn alléén geldig gedurende de periode van de cursus.
.
Artikel 11: WIJZIGINGEN
(11.1) Contributie bedragen, voorwaarden en tijden van de lessen kunnen door MONTOYOGA worden gewijzigd, waarbij een aannemelijke termijn in acht wordt genomen om de deelnemers in te lichten. 

.

(* betreft tarieven vanaf 1/1/2018)

* * * * *

MONTOYOGA VOF

www.montoyoga.nl

Kvk Nr. 53419324

Btw Nr. NL8508.73.5735B01

_________________________________________________________________________________________

.


Voor meer informatie bel, óf stuur een sms óf een 'WhatsApp' bericht naar: 06 - 2191 3399 óf 06 - 2295 0381

Kvk Nr. 53419324

Btw Nr. NL8508.73.5735B01